Brommercontroles: 18 boetes en twee HALT-straffen

Acht brommers en snorfietsen bleken te zijn opgevoerd; daarnaast zijn tien bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende verkeersovertredingen. (Archieffoto: RDW)

BERGEN OP ZOOM / STEENBERGEN – Agenten van politieteam Bergen op Zoom hielden gisteren een bromfietscontrole op de Olympialaan (Bergen op Zoom) en de Molenweg (Steenbergen). In totaal zijn 15 (snor)bromfietsen op een rollentestbank gecontroleerd: acht daarvan bleken opgevoerd en vier andere krijgen een nakeuring door de RDW. Ook de verkeersgedragingen van de brommende jeugd liet het één en ander te wensen over. Tien personen kregen een boete voor overtredingen en twee kunnen bovendien een HALT-straf tegemoet zien. Eén van hen reed zonder rijbewijs én zonder toesteming van de eigenaar op een brommer.

De controles zijn gehouden in het kader van de ‘Verkeersactieweek’, zo laat de politie weten; dit ter bevordering van de verkeersveiligheid. De agenten keken bij de controle niet alleen naar de constructiesnelheid van de snor-en bromfietsen, ook de technische staat van de fietsen werd geïnspecteerd.

Overtredingen

Tijdens de controles zijn boetes uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Zo bleek de verplichte spiegel te ontbreken, is er geen voorrang verleend en werd er niet gestopt voor overstekende voetgangers bij een zebrapad. Daarbij zijn ook twee automobilisten bekeurd: één bleek geen autogordel te dragen en de ander reed met een te hoge snelheid.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant