‘Bruidegom blijkt Superman’

BERGEN OP ZOOM – Bruidsfoto's zijn vaak standaard en braaf. Een reportage van een stelletje bij het park van Mattemburgh of aan het haventje in Tholen, wie kent het niet… Bruidsfotograaf Willem Luijkx pakt het heel anders aan. Op social media plaatst hij een foto van de bruidegom als Superman, die in Markiezenhof een meteoreninslag doorstaat. Tussen de vlammende inslagen en neerstortend puin redt hij de bruid. Deze ongebruikelijke aanpak heeft Luijkx al landelijke bekendheid gegeven. Ter geruststelling: het Bergse stadspaleis staat er nog, ongeschonden. Het betreft een van A tot Z 'geshopte' foto.

"Romantiek en echte emoties, dat schiet ik het liefst op bruiloften, maar af en toe is het leuk om ook iets anders van een bruidsfoto te maken", schrijft de fotograaf op zijn Facebook pagina. "Als de bruidegom weet dat je ook graag photoshopt en hij graag net als ik op een van mijn profielfoto's een plaat van zichzelf als superman wil dan laat ik me natuurlijk overhalen, ook omdat het bruidsgezelschap hem graag zo'n plaat cadeau doet."

Verhaal

Maar gewoon een grote S achter het overhemd plakken volstaat dan natuurlijk niet, vindt Luijkx: "Het moet wel in het teken van de bruiloft staan en het verhaal moet wel een beetje kloppen." De fotograaf uit Heerle wil vooral weten hoe ánderen aankijken tegen zijn ongebruikelijke aanpak. "Ben benieuwd wat jij ervan vindt", zo besluit hij.

Foto: Allicht Fotografie / Willem Luijkx

Nieuwsgierig? Bekijk de Facebook pagina van Willem Luijkx