BSD geschrokken van zwerfvuil Noordlandseweg

Stockfoto

BERGEN OP ZOOM – BSD’ers Auri Peters en Piet van den Kieboom hebben een brief geschreven aan het college over de vervuiling aan de Noordlandseweg op de Molenplaat. Het schijnt daar vol met rommel te liggen, vooral veroorzaakt door recreanten. Wat die daar precies doen is divers, aldus het schrijven.

De BSD’ers wijzen erop dat de Binnenschelde voor veel mensen een grote aantrekkingskracht heeft. Vooral dagjesmensen stoppen op hun route door het gebied van de Brabantse Wal vaak even om van het uitzicht te genieten. Dat doen ze blijkbaar ook wel eens langs de Noordlandseweg.

Peters en Van den Kieboom schrijven op de rommel te zijn gewezen door een passant, die met zijn vrouw een rondje rond de Binnenschelde reed en daar even een stop inlaste om van het uitzicht te genieten. Deze mensen werden onaangenaam verrast door de rotzooi daar in de berm is achtergelaten, bestaande uit onder meer tissues, lege bierblikjes en papier. De sociaaldemocraten suggereren dat er vele vormen van ‘vertier’ plaatsvinden aldaar: “Natuurlijk er zijn meerdere manieren om vanuit en op die plek op de Molenplaat van diverse zaken te genieten, maar we dienen er wel voor te waken dat het een plek wordt die voor veel mensen als onaangenaam wordt ervaren.”

Controle en opruimen

Van het college wil de BSD weten wie eigenlijk eigenaar is van deze weg en daarmee verantwoordelijk voor het bewaken en voorkomen van onder meer vervuiling als deze. Tevens wordt voorgesteld om geregeld politiesurveillances in te zetten en de weg op te nemen in de opruimroute van de buitendienst.