BSD: is de gemeente digitaal volwassen?

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Louis van der Kallen (BSD) wil van het college van B&W weten hoe toegankelijk en 'volwassen' de digitale dienstverlening is van de gemeente Bergen op Zoom. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan het college. Van der Kallen verwijst daarbij naar het rapport 'Meting Digitale DIenstverlening 2017' dat onderzoeksbureau Deloitte in opdracht van de Rijksoverheid heeft uitgebracht.

In het rapport zijn alle Nederlandse gemeenten doorgelicht op de kwaliteit van de digitale dienstverlening. Gemeenten ter grootte van Bergen op Zoom (55.000-100.000 inwoners) scoren gemiddeld een krap zesje: 58,4% oftewel een 5,8. Brabant wijkt daar nauwelijks vanaf, met lokale uitschieters zoals Alphen-Chaam met een resultaat van 80%.

Hoe scoort Bergen op Zoom?

"Ondergetekende heeft de digitale volwassenheid van Bergen op Zoom niet kunnen achterhalen", schrijft Van der Kallen. Het BSD-raadslid vraagt het college nu om de exacte score van Bergen op Zoom te achterhalen: "Deloitte zou alle gemeenten hebben onderzocht."

Klachten

Het raadslid heeft echter op voorhand al weinig vertrouwen in een gunstige uitslag."Kijkend naar de vele klachten die ons bereiken over de toegankelijkheid van de gemeentelijke website, kan de BSD-fractie zich voorstellen dat wij van de relatief kleine gemeente Alphen-Chaam het nodige kunnen leren." Ook de website van waterschap Brabantse Delta, waarin Van der Kallen als bestuurder zitting heeft, noemt hij als voorbeeld met een score van ruim boven de 80%.

Fotobijschrift: Is de digitale dienstverlening van de gemeente Bergen op Zoom al volwassen, of staan de ontwikkelingen nog in de kinderschoenen… de BSD-fractie wil het graag weten en vraagt het college om duidelijkheid (archieffoto).