BSD stelt vragen over verkoop eilandje achter De Berk

BERGEN OP ZOOM – Er is het één en ander te doen over een aantal plannen in de Bergse bossen. Natuurclubs zijn niet blij met onder meer de ideeën die de gemeente heeft voor de Bergsche Heide, maar er is ook ‘gedoe’ om het eilandje achter Brasserie De Berk. Louis van der Kallen heeft er vragen over gesteld.

Volgens de BSD’er gaat in Bergen op Zoom een verhaal rond over het eiland. Op z’n minst delen daarvan zouden recent verkocht zou zijn voor een erg lage prijs. Hij heeft vernomen dat er de (agrarische) grondprijs van circa 10 euro per vierkante meter is betaald, terwijl er wél op gebouwd mag gaan worden.

Amfitheater

Milieugroepen maakten ook al een punt van de voornemens hier. Er zou een amfitheater op het eiland komen en gesuggereerd wordt dat de eigenaren van De berk het gaan exploiteren. De exacte plannen zijn, in ieder geval officieel, nog niet bekend. Dat houdt de BSD echter niet tegen om bij het college te informeren naar de gang van zaken. Van der Kallen wil weten of er inderdaad grond op het eiland is verkocht en zo ja, voor welke prijs. Tevens wil hij uitleg over mogelijke toezeggingen over bestemmingplanwijzigingen en bebouwingen.