BSD wijst op opmerkelijke en gevaarlijke verkeersituatie in Halsteren

BERGEN OP ZOOM – BSD’er Peet Bakx laat het college van B en W in een brief weten dat er zich in Halsteren een ‘zeer opmerkelijk geval’ van onveiligheid en onduidelijkheid in het verkeer voordoet. Dat hebben bewoners van de Beeklaan en Burgemeester Elkhuizenlaan aan zijn partij gemeld.

In beide straten wordt met regelmaat veel te hard gereden, meldt Bakx. “Op zich zeer vervelend, niet goed en gevaarlijk, maar dat gebeurt op meerdere plaatsen zou je zeggen. De buurtpreventie, politie en schoolkinderen hebben hier aandacht voor gevraagd en er zijn waarschuwingen uitgedeeld. Deze hebben nauwelijks effect”, vervolgt hij zijn schrijven. Maar dan komt het: “Alleen is hier door de gemeente Bergen op Zoom wel een 30 kilometer zone ingesteld, maar niet ingericht.”

Snel aanpassen

De politie kan volgens de BSD bekeuren wat ze wil, maar in beroep worden deze boetes teniet gedaan omdat de straat niet als zodanig is ingericht. “Buurtbewoners zien met leden ogen de te hard rijdende autobestuurders aan. Een onduidelijke, verkeerde, niet werkende en onveilige verkeerssituatie dus.” Daarom dient het te worden aangepast, zodat er wel gehandhaafd en eventueel bekeurd kan worden, vindt Bakx. Hij vraagt het college hier op korte termijn werk van te maken.