BSD wijst op reclame-obstakels voor gehandicapten in binnenstad

BERGEN OP ZOOM – Volgens raadslid Piet van den Kieboom is er een wildgroei gaande van reclameborden en andere sta-in-de-wegs in de binnenstad. Dat moet snel een halt worden toegeroepen.

Het CDA is plots niet meer de enige partij die zich druk maakt over hoe toegankelijk de openbare ruimte eigenlijk is voor mensen met een handicap. Ook de BSD maakt er ineens een punt van. Van den Kieboom heeft er een aantal vragen over aan het Bergse college.

Het raadslid wijst in een brief op de budgetten die momenteel worden geïnvesteerd in het aantrekkelijker maken van het centrum. Hij vindt dat er momenteel echter nog weinig wordt gedaan om het er ook goed begaanbaar te houden voor mensen die slecht ter been zijn of afhankelijk van een rolstoel dan wel scootmobiel.

Naast in de weg ook lelijk

Sterker nog, het wordt alleen maar erger volgens de BSD. Er is volgens hun schrijven sprake van een toenemend aantal reclameborden dat een vrije doorgang belemmert. Dat moet veranderen, vindt de partij, ook al omdat het straatbeeld er niet fraaier door wordt. Aan het college daarom onder andere de vragen of de gemeente die conclusies deelt en er op wil gaan handhaven. Er zijn namelijk regels die het plaatsen van reclame-uitingen op straat aan banden leggen.

Foto’s: BSD