BSD’er Piet van de Kieboom boos over vertrouwelijk Samarbete dossier

BERGEN OP ZOOM – Aan de Samarbete-soap lijkt maar geen einde te komen. Er is een hevige strijd gestreden tussen zorgonderneemster Diana van den Kieboom en de gemeente. Inzet was het pand aan de Beeklaan waar de scouting in zit. Haar echtgenoot Piet van den Kieboom, gemeenteraadslid namens de BSD, zei steeds buiten dat conflict te willen blijven. Hij deed vandaag echter opmerkelijke uitspraken over de gang van zaken. Als raadslid, benadrukt hij…

In een notendop: Diana van den Kieboom wilde een zorginstelling in het pand beginnen maar voelde zich als potentiële koper nooit serieus genomen. Ze was er van overtuigd dat er al lang afspraken waren gemaakt over het feit dat de Halsterse scoutingclub er in mocht blijven en vond op haar weg heel wat rookgordijnen om dat te verhullen. Dat was in ieder geval haar beleving. Als echtpaar gaven ze steeds aan dat dit echt háár strijd was. Als raadslid bleef echtgenoot Piet daarbuiten. Desondanks bleef tijdens de langslepende juridische strijd de advocaat van de gemeente zich steeds tot hen als echtpaar richten, in ieder geval schriftelijk, vertelt Van den Kieboom in een korte telefonische reactie.

Verbijsterd

Vandaag gaf hij, als raadslid, commentaar op de gang van zaken. Hij heeft vanuit zijn politieke positie inzage gekregen in een vertrouwelijk dossier over het hele verkoopproces van het voormalige gemeentelijke eigendom. Van den Kieboom schrijft op Facebook verbijsterd te zijn over wat hij zoal las. Hij gaat zelfs zo ver dat ie beweert geen vertrouwen meer te hebben in de GBWP wethouders Arjan van der Weegen en Patrick van der Velden, als wat er staat in het rapport werkelijk klopt.

"Daar ga ik in een brief vragen over stellen", kondigt hij desgevraagd aan. "Niet openbaar want dat kan niet, maar ik wil wél antwoorden zien. En die zullen bepalend zijn voor hoe ik met de verkiezingsuitlagen van volgend jaar zal omgaan. Het is ook niet het enige dossier waar ik vraagtekens bij heb overigens maar deze heb ik nu eindelijk een keer kunnen lezen."