VVD Bergen op Zoom presenteert kandidatenlijst 2018

BERGEN OP ZOOM – Maandagavond hebben de lokale liberalen zich uitgesproken over de definitieve volgorde van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Tijdens de ALV, die gehouden werd in het Heemhuis “Hof van Ram” te Halsteren, werd er gestemd over de nummers 2 t/m 29 van de lijst. Zoals al eerder bekend was gemaakt zal Barry Jacobs de lijst aanvoeren en is Cees van Loon op plaats 30 lijstduwer.

Voorzitter Jan van Wijk is erg tevreden met de lijst: “De lijst is een mooie samenstelling van ervaring en nieuw talent. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze kandidaten een mooi resultaat gaan neerzetten in maart volgend jaar.” In de top 10 zijn bekende namen terug te vinden, onder wie huidig fractievoorzitter Gertjan Huismans (2) en raadslid Joost Pals (3). Rian Govers – Gabriëls is met nummer 4 de hoogstgeplaatste vrouw op de lijst. Hoogste nieuwkomers zijn Maarten van ’t Hof op plaats 5 en de 21-jarige Dominique Hopmans op plek 6. Andere nieuwkomers zijn Sander Buijs op 7 en Tom Cats op 8. Jordie van der Burgt, Iris de Bont en Guido de Veld staan op resp. 9, 10 en 11. Raadslid Maarten Velthoen gaat zich richten op de waterschapsverkiezingen in 2019 en staat na goed overleg daarom op plek 19. Wethouder Ad Coppens is na de verkiezingen niet in voor een wethouderspost en staat op 29.

Oog voor eigen keuzes maar ook zorg

Lijsttrekker Barry Jacobs heeft veel zin in de campagne. “We hebben een sterk team en gaan een mooie verkiezingsperiode tegemoet. De kiezer kan van ons verwachten dat we een helder liberaal geluid laten horen. Het is onze ambitie om te groeien naar 70.000 inwoners. Om dit te bereiken zullen we onze gemeente nog mooier en beter moeten maken. Ik vind het belangrijk dat onze inwoners zelf kunnen bepalen hoe zij willen leven en ook -als zij ouder worden- eigen keuzes kunnen maken. Wie zorg of ondersteuning nodig heeft moet dat ook kunnen krijgen. We gaan aan de slag met onderwijs en werkgelegenheid en we willen stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Bergen op Zoom heeft een belangrijke regiofunctie en die willen we verder versterken.”

De volledige lijst:

1             Barry Jacobs

2             Gertjan Huismans

3             Joost Pals

4             Rian Govers-Gabriels

5             Maarten van ‘t Hof

6             Dominique Hopmans

7             Sander Buijs

8             Tom Cats

9             Jordie van der Burgt

10           Iris de Bont

11           Guido de Veld

12           Ahmet Yagbakar

13           Ronny van Broekhoven

14           Jan Couvert

15           Nathasja Bras

16           Conja ter Bekke-Heijboer

17           Gerard Bras

18           Hans Kersten

19           Maarten Velthoen

20           Stef de Waal

21           Bert van der Stoel

22           Marion van Laarhoven

23           Hubert Koevoets

24           Marc Wesselius

25           Marc van Gurp

26           Odin Wiersma

27           Giel Franken

28           Hans Koster

29           Ad Coppens

30           Cees van Loon

Foto's: VVD Bergen op Zoom