Burgemeester feliciteert 100-jarige Annie Stumpel-De Looij

BERGEN OP ZOOM –  Zondagmiddag toog burgemeester Frank Petter naar het feest van Annie Stumpel – De Looij. Ze vierde met familie en vrienden haar honderdste verjaardag. De burgervader trof een levenslustige dame aan die nog veel zin in het leven heeft.

Anna Suzanna Maria de Looij zag het daglicht op 24-9-1917, in Bergen op Zoom. Haar vader was niet alleen koster van de in de jaren ‘70 afgebroken St. Josephkerk, hij had tevens een sigarenzaak en deed in verzekeringen. Annie groeide dus op in Bergen op Zoom en heeft tot aan haar huwelijk op de Amsterdamse bank aan de Hoogstraat gewerkt. Ze trouwde in 1946 met Johannes Stumpel en het was toen de gewoonste zaak van de wereld dat ze haar baan opgaf.

Gezinsuitbreiding

Het echtpaar kreeg vijf kinderen, vier zonen en een dochter. Intussen zijn er ook vier schoondochters en een schoonzoon, tien kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen. Johannes was statisticus en hoofd rekenkamer bij he  Instituut voor Rationele Suikerproduktie (IRS), dat toen nog zat aan de Wittoucksingel. Hij is in 1994 gestorven.

Het gezin woonde op meerdere plaatsen in Bergen op Zoom. Tot 1950 in de Meeussenstraat en vervolgens in respectievelijk de Acacialaan en de Gentiaanstraat. Annie ging in het jaar dat haar man overleed wonen in de Warandeflat en toen die in 2012 sloot verhuisde ze naar Aquasite op de Bergse Plaat. Daar woonde ze tot 2015 en tegenwoordig verblijft ze in het Halsterse Huize St. Elisabeth.

Genieten

Inmiddels is ze de oudste nog in leven zijnde dochter van de familie de Looij, al heeft ze ook nog een zus van bijna 98 en een broer van 92 jaar. Los van het feit dat ze slecht ter been is, geniet Annie nog volop van het leven. Ze volgt van alles op tv, puzzelt graag en leest nog steeds de krant alsmede allerlei tijdschriften. Haar verjaardag werd  gevierd in ‘Natuurlijk Kloof’. Burgemeester Frank Petter was één van de velen die haar op deze schitterende nazomerdag dag kwam feliciteren. Het viel hem op dat ze nog volop levenslust was en ook haar gevoel voor humor vond hij bijzonder.

Foto: fam. Stumpel