Ook CDA pleit voor gratis wifi

BERGEN OP ZOOM – Het CDA vraagt het college van B en W zich eens serieus te buigen over het aanbieden van gratis wifi in met name buitenstedelijk gebied. Een deel van die kosten zou met Europese subsidie betaald kunnen worden.

Onlangs deed de VVD een vergelijkbare oproep. Het CDA sluit zich daar dus bij aan. Annette Stinenbosch meldt namens haar partij kansen te zien, nu de EU 120 miljoen euro uittrekt voor gratis wifi op 6.000 locaties in Europa. Per aanvrager is eenmalig 20.000 euro beschikbaar en die subsidie wordt verstrekt op basis van wie het eerst komt die het eerst maalt. Enige haast is dus geboden.

Meerdere redenen

De regeling is een prima oplossing om de bereikbaarheid in afgelegen gebied te verbeteren, stelt de fractievoorzitter. Ze geeft er meerdere redenen voor op. Het vergroot mogelijk de aantrekkingskracht als woon- en vestigingsgebied en gaat daarmee krimp tegen maar het is ook om economische en sociaalmaatschappelijke redenen erg belangrijk dat mensen verbonden zijn met de online buitenwereld. “Het zal zeker niet alle problemen oplossen”, schrijft Stinenbosch. “Maar elk steentje draagt bij en is voor veel families en bedrijven op het platteland broodnodig.” Daarnaast moet aanhaken bij deze optie natuurlijk niet andere ontwikkelingen in tegenhouden, zoals glasvezel en sneller mobiel internet. Het CDA roept het college op snel contact te leggen met Brussel, zodat Bergen op Zoom niet achter het net vist.


Afbeelding: Pixabay/Tejas Porecha