Burgemeester Petter opent pop-up store ‘Brandveilig Leven’

BERGEN OP ZOOM – Twee weken lang is in de Bergse binnenstad een pop-up store te vinden van de Brandweer en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Bezoekers krijgen hier voorbeelden te zien van hoe het wel én hoe het niet moet, qua brandveiligheid in en om het huis. De opening werd donderdagmorgen verricht door Burgemeester Frank Petter.

In het normaliter leegstaande winkelpand aan de Wouwsestraat 2-4 is deze tijdelijke 'belevingswinkel' ingericht. Hier krijgen bezoekers tips en informatie van professionals. Ook zijn er ruimten ingericht waar, door middel van een virtual reality-bril, een woningbrand kan worden ervaren. Burgemeester Petter bedankte bij de opening de eigenaar en beheerdersmaatschappij van het pand, voor het tijdelijke gebruik, en wees op het belang van veiligheidsvoorlichting.

Weten wat je moet doen

"Het is goed dat er meer bewustzijn wordt gecreëerd bij de consument", aldus de burgervader. "Een brand ontstaat vaak in een paar minuten en die momenten kunnen bepalend zijn voor de afloop. Het begint natuurlijk bij preventie, maar weten hoe te handelen als het toch mis gaat is net zo belangrijk." Hij gaf aan blij te zijn met de aanwezigheid van deze tijdelijke voorlichtingsruimte in de stad en hoopt dat heel veel mensen eens komen kijken.

Openingstijden:

  • Donderdag 19 januari 11.30 – 17.00 uur
  • Vrijdag 20 januari 11.00 – 20.00 uur
  • Zaterdag 21 januari 11.00 – 17.00 uur
  • Donderdag 26 januari 11.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag 27 januari 11.00 – 20.00 uur
  • Zaterdag 28 januari 11.00 – 17.00 uur
  • (Koop)zondag 29 januari 12.00 – 17.00 uur

Campagne

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat men alert is, aldus Veiligheidsregio MWB. Daarom is dezew organistate, in samenwerking met de gemeenten, de campagne 'Vooropletters' gestart. Meer informatie over die campagne? www.vooropletters.nl