Burgemeester reikt lintje uit tijdens feestelijke ledenvergadering jubilerend Spado

BERGEN OP ZOOM – Vanwege het 60-jarig jubileum van Spado werd op zaterdagavond 19 december een Bijzondere Algemene Ledenvergadering gehouden. Er werden heel wat mensen in de bloemetjes gezet en burgemeester Petter had ook nog een mooie verrassing bij.

Het bestuur bedankte heel wat leden die die zich verdienstelijk maken of maakten voor hun club. Daarna nam de burgervader het woord. Hij vroeg de heer Johannes (Jan) P.C. Dietvorst naar voren te komen en speldde hem, na een toespraak natuurlijk, een Koninklijke Onderscheiding op tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Dietvorst is lid van Spado sinds 1955 en liep ooit duurlopen zoals de 3.000 en 5.000 meter maar ook afstandslopen als de 10 en 20 km en 10 Engelse mijlen. Zelfs een marathon heeft hij op zijn naam staan. Hij had veel oog voor de jeugd en werd dan ook trainer gericht op die jonge doelgroep. Later ging hij juist training geven aan senioren. Jan bouwde zelfs letterlijk mee aan zijn club als het nodig was, zoals in de jaren '80 aan het clubhuis en de kunststofbaan.

Bij verschillende Nederlandse Kampioenschappen en interlandwedstrijden zette Jan zich in voor het jureren en fungeerde hij als scheidsrechter. Ook daar had hij zich in gespecialiseerd. Toen hij rond de 60 jaar oud was is hij gestopt met het jureren maar niet als trainer. Bij het 40-jarig bestaan van de vereniging werd Jan voor zijn vele verdiensten benoemd tot Erelid van Spado. De laatste 20 jaar is Jan onverkort en met dezelfde inzet doorgegaan als trainer van de polsstokspringers en de hordenlopers. Bijzonder is ook dat hij al vanaf 1945 ieder jaar deelneemt aan de Maria-Ommegang.

Meer foto's zien van de Spado avond? Klik hier.