Buurtactie energiezuinig wonen gestart in Halsteren

HALSTEREN – In samenwerking met het Regionaal Energieloket start gemeente Bergen op Zoom op donderdag 15 oktober de buurtactie ‘Energiezuinig Wonen’. Hiermee wil de gemeente energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren.

“Als gemeente willen we woningeigenaren graag ondersteunen waar we kunnen, met het verduurzamen van hun woning. Met deze maatregelen, gefinancierd met de RRE-subsidie van het Rijk, gaan we daarbij helpen.” , zo licht Petra Koenders, Wethouder Duurzaamheid toe.

Adviesrapport voor energiebesparing

Afgelopen maand zijn voor vier woningen in de Halsteren en Rode Schouw een uitgebreid adviesrapport voor energiebesparing dat is opgesteld door de experts van Regionaal Energieloket. Dit advies bevat onder andere een stappenplan naar een aardgasvrije woning. De rapporten zijn zo opgesteld dat ze te gebruiken zijn voor woningen van hetzelfde type en uit dezelfde bouwperiode. Daardoor kan de verduurzaming van woningen in de Halsteren en Rode Schouw grootschalig worden aangepakt.

Online

Donderdag 15 oktober om 19:30 uur start een informatiebijeenkomst over deze buurtactie. Deze is bedoeld voor alle woningeigenaren in Halsteren en De Rode Schouw. Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus vindt deze bijeenkomst online plaats. Betreffende inwoners kunnen zich via hun computer, tablet of telefoon aanmelden. Op www.regionaalenergieloket.nl wordt na het invullen van de eigen postcode stap voor stap uitgelegd hoe online kan worden deelgenomen. Tijdens de informatiebijeenkomst worden de rapporten kort toegelicht en is het voor de deelnemers mogelijk om vragen te stellen. Dat kan aan de gemeente en aan het Regionaal Energieloket.

Meer acties gepland

Sinds mei 2020 zijn de buurtacties van start gegaan. Er staan ook nog acties gepland voor De Schans, Oude Molen, Lepelstraat en Bergse Plaat. Wie in een van deze buurten woont kan zich via de site van het Regionaal Energieloket opgeven om mee te doen.  Woningeigenaren kunnen zich inschrijven voor het collectief inkopen van zonnepanelen of isolatiemateriaal. Doordat er op grote schaal wordt ingekocht is een mooie korting mogelijk.

Wie meer wil weten over deze acties krijgt via www.regionaalenergieloket na het invullen van de eigen postcode informatie en ook is inschrijven hier mogelijk.