Buurtkat vermoord door ‘barbaar’ in Gageldonk

Foto van de vermoorde TonTon, uit het Facebookbericht van Kubra Altun.

BERGEN OP ZOOM – Er is een kat op gruwelijke wijze vermoord in Gageldonk. Mede-bazinnetje Kubra Altun richt zich op Facebook tot het 'monster' dat het dier dood en verminkt achterliet in een steeg van de Middelgaard, een straat in die wijk.

In een emotioneel Facebookbericht vertelt Kubra Altun over hoe de kat TonTon een echte buurtkat was. Lekker eigenwijs, speelde mee met de kinderen als ze verstoppertje deden, wist precies bij wie wat te halen was. Een geliefd dier dus, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag door een "harteloze klootzak" genadeloos van het leven is beroofd, zo schrijft ze. Het beestje werd flink verminkt en levenloos gevonden zaterdagmorgen.

Niet voor het eerst dit jaar

Uit reacties blijkt dat TonTon inderdaad erg geliefd was en op veel plaatsen in de wijk een graag geziene gast was. Het blijft gissen naar waarom een dader zoiets op zijn of haar geweten wil hebben. In maart was er sprake van een vergelijkbare gruweldaad, in de Frederik Hendrikstraat. Daar is uiteindelijk de dierenpolitie nog op gezet. Of die ooit iets gevonden heeft, is onduidelijk. Van deze schok voor de buurt wordt ook nog aangifte gedaan. Dan zal er vast naar mogelijke verbanden worden gekeken.