Caspar wil graag met zijn hond Storm zich veilig voelen. Wie helpt ze?

HALSTEREN – Storm is een jonge Koningspoedel van nu zo’n vier maanden. De uit de kluiten gewassen pup moet het maatje worden van de 11-jarige Caspar van der Knaap. Die heeft de diagnose PTSS en hechtingsstoornis en de hulphond moet hem gaan helpen om zo angstvrij mogelijk op te groeien. Het kost alleen enorm veel geld en vergoedingen zijn er niet of amper. Daarom hebben zijn ouders een crowfunding opgestart.

Maarten en Bianca zijn de vader en moeder van Caspar en zijn broer Benjamin. Het gezin heeft lastige jaren achter de rug, vertellen ze eerlijk. Het ging een tijdje niet goed met Caspars vader, die meerdere opnames achter de rug heeft, en dat heeft een heel vervelende uitwerking op hun oudste zoon gehad. Zijn PTSS en hechtingsstoornis zorgen er bijvoorbeeld voor dat hij al een tijdje niet naar school kan. Hij voelt zich zonder zijn ouders gewoonweg nergens echt veilig. Daar moet Koningspoedel Storm verandering in gaan brengen. Nu dat kostenplaatje nog…

Intensieve begeleiding

Er was al een hond in het gezin maar die is wat ouder en niet meer voldoende te trainen. Bianca: “We merkten wel dat het Caspar rust gaf, ook op momenten die moeilijk voor ’m zijn. Daarom zijn we uit gaan zoeken wat er mogelijk is.” Ze kwamen uiteindelijk uit bij Bultersmekke Assistancedogs, gespecialiseerd in het coachen van honden én het baasje. Uitgangspunt hier is niet een hulphond koppelen aan mensen die het nodig hebben maar het trainen van een hond die al deel uitmaakt van iemands leven. Het is intensieve begeleiding en dat kost nogal wat: 18.500 euro om precies te zijn.

Zelf op zoek naar financiën

“Natuurlijk hebben we gecheckt bij de ziektekostenverzekeraar of er vergoedingen zijn”, vertellen pa en ma. Dat is echter niet het geval, bleek al snel. Ook is er via de WMO gepoogd ondersteuning te krijgen, met hetzelfde resultaat. Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft nog geen uitsluitsel gegeven maar gaf al wel het advies zelf naar financiering op zoek te gaan. Maarten: “Dat zijn we dus meteen maar deze crowdfunding gaan opzetten. Caspar mag zijn hulphond alleen overal bij zich hebben als die officieel gecertificeerd is. Het is voor ons dus ongelooflijk belangrijk dat we dit voor elkaar krijgen.”

Steunen?

Wil je Caspar, Storm en zijn gezin steunen? Dat kan via de crowdfundingspagina GoFundMe (link) of door direct een bedrag te storten op NL36 RABO 0348 6804 57. Daarnaast is het gezin een tweetal acties begonnen. Ze zamelen statiegeldflessen in en verkopen oliebollen. Je mag zelf bepalen wat je voor die door henzelf gebakken lekkernijen over hebt. Wel graag vooraf bestellen via dit mailadres: maarten.bianca@home.nl