Column: Kerstwensen!

In deze periode heb ik een overvolle agenda. Met een behoudende christen als vrouw beleef ik kerst op de meest klassieke manier: fulltime kerkbezoeken, familie-etentjes, non-digitale spelletjes spelen, meer inkopen doen dan nodig is, elke keer dezelfde liedjes op de radio luisteren en opeens veel sympathieker doen tegen mensen die je normaal standaard groet, man wat hou ik ervan.

Door: Volkan Tasdan

Het is zoetsappig ja, het is geforceerd ja. Maar wat is het heerlijk dat in tijden van deze zure revolutie, waarin we constant op zoek zijn naar iets om tegen aan te trappen of te haten, eens lekker zoet te zijn. Allemaal even een Hari-Verhoeven knuffel geven aan elkaar, iedereen die je tegenkomt fijne kerstdagen wensen, tijd maken voor elkaar, borrelen, bijpraten. Zaken waar we in onze 24 uurs economie bijna geen tijd meer voor hebben.

Alle mensen die de kerststemming overdreven vinden en dit onderbouwen met dat je toch altijd zulke momenten kunt hebben, vergeten dat we normaal gesproken vaak aan het racen zijn vanwege de prestatiemaatschappij, zodanig dat er bijna geen pitstop meer mogelijk is. Laat dit dan een geforceerde mogelijkheid zijn! Laat Wham! keihard knallen door de speakers in plaats van alle slappe covers van nu. App elkaar even niet en praat elkaar bij aan de eettafel. Even geen snelle hap tussen het werken door maar de tijd nemen voor een mooi aangeklede maaltijd. Wees je bewust van de waarde van je familie en vrienden, en hef daarvoor het glas.

Fijne kerstdagen allemaal!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl