CDA niet blij met vertrek raadslid Krijnen

BERGEN OP ZOOM – In een opvallend korte verklaring meldt Annette Stinenbosch, wethouder namens het CDA en blijkbaar woordvoerster in deze, dat haar partij niet blij is met het plotse vertrek van Reinoud Krijnen.

Gisteren liet raadslid Krijnen in een brief aan het college en de raad weten per direct voor zichzelf te beginnen. Vandaag werd duidelijk dat dit onder de naam Samen 0164 gaat gebeuren. Hij herkende zich niet in de sfeer van de afdeling, gaf hij op als reden. Ook de draai die het CDA maakte met de rest van de coalitie inzake het City Service Punt, zat hem niet lekker.

Compleet ander beeld

Zijn voormalige partijgenoten zijn verbaasd over de keuze. Hij kreeg nota bene alle ruimte om in de genoemde kwestie een minderheidsstandpunt in te nemen. Stinenbosch reageert kort maar betekenisvol op het vertrek en schetst een heel ander beeld dan in de brief van Krijnen werd gegeven. Hij had blijkbaar problemen met functioneren in een democratische partij en wilde vooral z’n zin krijgen. Tevens wordt het door haar en de partij als vreemd ervaren dat het raadslid zo snel al vertrekt, terwijl hij eerder dit jaar toch echt koos voor kansen bij het CDA.

De officiële reactie:

Het doet me wat om u te moeten melden dat Reinoud Krijnen heeft besloten om de CDA-fractie te verlaten en als zelfstandige fractie aan de slag te gaan. Reinoud kon zich niet voegen in de democratische werking binnen onze partij. Hij wilde graag dat zaken gingen zoals hij dat voorstelde. Ook het anders kunnen stemmen in de laatste raad was voor hem niet voldoende. Hij kon zich niet vinden in het CDA, terwijl hij toch bewust voor het CDA had gekozen. Wij kunnen niet anders dan zijn wens accepteren, maar betreuren deze manier van werken.
 
Hartelijke groet,
 
Annette Stinenbosch