CDA vindt opgeknapt Ravelijn mooi maar nog niet af

BERGEN OP ZOOM – Het Bergse CDA heeft, net als heel veel anderen, inmiddels een bezoek gebracht aan het gerestaureerde Ravelijn. De fractie vindt het er mooi maar heeft nog wel een aantal aandachtspunten voor het college.

In een brief van duoraadslid Hilde Martens en raadsleden Erik Verbogt en Stefaan Verheugt doet de partij uit de doeken wat er nog zou moeten gebeuren. In één van de kazematten is op een videoscherm een fotopresentatie te bekijken. Bij de opening stonden hier bankjes, waar met name oudere mensen dankbaar gebruik van maakten. Die zouden er eigenlijk altijd moeten staan, vindt het CDA. Ook leken de toiletten na de opening niet meer schoongemaakt te zijn. Wat de partij er eveneens mist zijn afvalbakken. Er ligt nu al zwerfafval her en der.

Waterkwaliteit

Ander commentaar betreft de drijvende brug, die helemaal onder de ganzenpoep zit. De fractie wil weten van het college of daar nog een oplossing voor komt. En dat geldt ook voor de blauwalg en het botulisme in het water rondom het vestingwerk, waardoor de vissterfte groot en zichtbaar is. Volgens de CDA’ers zou dit met in het water drijvende moerassen aan de buitenzijde prima te voorkomen zijn. De bloemen en planten daarin filteren niet alleen het water en zorgen voor meer zuurstof, ze zorgen tevens voor beter insectenstand in de stad.

Vreemde voorwerpen

Als laatste wil de fractie weten waar de metalen ogen bovenop de grondwal (zie foto) voor dienen en waarom gekozen is voor dit materiaal. “Wij vinden dit niet passen op een historisch fort, maar wellicht is er een heel goed reden voor”, meldt de brief. Die overigens positief eindigt met complimenten voor het fraaie herstel en de fraaie uitlichting van het Ravelijn in de avonduren; “Het Ravelijn ziet er prachtig uit, waarbij een paar laatste puntjes het geheel compleet kunnen maken.”

Foto: CDA