CDA wil dreigende sluiting speeltuin zo snel mogelijk op de agenda

BERGEN OP ZOOM – De ophef over de sluiting van de Van Glymes speeltuin is enorm. De beherende stichting  krijgt de begroting niet rond en voelt zich te weinig gesteund door de gemeente. Het CDA las over de gang van zaken en wil het op korte termijn in de gemeenteraad bespreken.

Raadslid Stefaan Verheugt en fractievoorzitter Erik Verbogt klommen in de pen, nadat ze via onder meer ons platform vernamen wat de aangekondigde sluiting losmaakt. Het is even geleden dat een nieuwsbericht op zó veel verontwaardiging en discussie kon rekenen. Het bestuur van Stichting Stadsspeeltuin Van Glymes liet in een openbare brief weten te stoppen omdat er geen medewerking komt vanuit de gemeente om hun exploitatie op orde te krijgen.

Goed voorbeeld

Het CDA vindt de wijze waarop de stadsspeeltuin nu functioneert een goed voorbeeld van een burgerinitiatief waarbij veel vrijwilligers betrokken zijn, melden Verbogt en Verheugt. Ze schrijven: “Als vrijwilligers stoppen en er geen toekomst lijkt te zijn voor de speeltuin, zou dit een flink gemis zijn voor de inwoners van Bergen op Zoom."  Ze willen de brief van de stichting daarom op de agenda zetten voor de commissievergadering Bestuur, Veiligheid en Samenwerking van 30 mei 2018. “Graag willen wij met zowel de gemeenteraad als het college kijken of we de stadsspeeltuin willen en kunnen behouden voor de toekomst en wat we daarvoor moeten doen”, aldus de fractieleden.

Er hebben al meer lokale politici gereageerd op de kwestie, met name op social media, maar die hebben er (ons) nog geen brief over gestuurd. Dat het besluit van de stichting heel wat stof op deed waaien, moge duidelijk zijn.