Stadsspeeltuin Van Glymes gaat sluiten, stichting is de strijd moe

BERGEN OP ZOOM – In een openbare brief heeft de stichting achter Stadsspeeltuin Van Glymes laten weten de handdoek in de ring te gooien. De jarenlange pogingen om met de gemeente te komen tot een haalbare exploitatie zijn op niets uitgelopen.

Na de schoolvakantie is het zo ver. Dan sluiten de poorten van de speeltuin voorgoed. Zo'n acht jaar lang heeft de stichting gepoogd om het hoofd boven water te houden maar de koek is op. De toestellen raken versleten en er is geen budget voor vervanging. Het plan om met meer en betere horeca te zorgen voor de nodige inkomsten liep steeds stuk op overleggen met de gemeente, die door het bestuur er tevens van beticht wordt zich laks en niet coöperatief te hebben opgesteld.

Hogere prijzen

Volgens de brief was er ook al een exploitant gevonden die mogelijkheden zag en concrete plannen had voor een pannenkoekenhuis, maar die haakte af door de gang van zaken. Blijkbaar wil de gemeente middels een aanbesteding op zoek naar ondernemers die brood zien in de speeltuin. Het  bestuur en de vrijwilligers vrezen echter dat dit betekent dat er vertoeven flink prijziger wordt, terwijl het idee juist was ook betaalbaar en toegankelijk te zijn voor gezinnen met een kleine beurs. De enige optie die overblijft is dus stoppen en dat gaat eind augustus gebeuren. Dan draagt de stichting Stadsspeeltuin Van Glymes over aan de gemeente.