CDA wil stilte rondom Wittenhorst doorbreken

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM – De CDA-fractie vindt dat het maar stil blijft omtrent de grote zaal van Ontmoetingscentrum de Wittenhorst in Halsteren. Dat schrijven duoraadslid Stefaan Verheugt en fractievoorzitter Annette Stinenbosch.

Deze zaal werd om veiligheidsredenen bijna een jaar geleden gesloten, omdat uit onderzoek bleek dat de balken die het dak van de zaal ondersteunden scheurtjes vertoonden. De sportlessen en andere wekelijkse activiteiten zijn uitgeweken naar locaties in de buurt. Voor de prijsuitreiking van de Halsterse Optocht werd zelfs een tent geregeld die de gemeente nogal veel geld zou hebben gekost heeft, aldus het CDA. Hoe het nu met de zaal en de toekomst ervan is, blijft echter ongewis vooralsnog.

Verheugt en Stinenbosch schrijven: “We zijn nu al weer een jaar verder en hebben intussen niets vernomen, dit is voor ons niet aan de inwoners van Halsteren uit te leggen.” De fractie wil door het college op korte termijn geïnformeerd worden over de stand van zaken, de kosten en de communicatie naar de Halsterse inwoners en gebruikers van de zaal.