Celstraf voor scoutingleider die 14-jarige jongen meermalig verkrachtte

BREDA / BERGEN OP ZOOM – Een 45-jarige Bergenaar heeft zestien maanden cel opgelegd gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij was scoutingleider en heeft zich in die rol meermaals vergrepen aan een 14-jarige jongen met een verstandelijke beperking.

De rechter in Breda acht bewezen dat J.S. maar liefst twee jaar lang zijn gang ging met de jongen, meldt Omroep Brabant. Hij organiseerde logeerpartijtjes bij hem en zijn echtgenoot thuis en liet dan alleen de minderjarige scout langskomen. Die werd vervolgens met sekstoys anaal verkracht. Uiteindelijk vertelde de jongen het aan zijn moeder en zij schakelde de politie in.

De scoutingleider legde in eerste instantie een bekentenis af maar trok die ook weer in later. Volgens de rechtbank is er echter voldoende bewijs om de Bergenaar te veroordelen. Hij moet niet alleen zitten maar ook psychische hulpverlening accepteren. Of zijn partner tevens een rol speelde in het misbruik valt niet aan te tonen. Daar liep eerder wel een zaak tegen maar die werd bij gebrek aan bewijs gestopt.

Afbeelding: Pixabay/Anna Varsányi