Nieuwe gedichtenbundel Caroline Verbeem-Hachmer

BERGEN OP ZOOM – Vanaf morgen (dinsdag 10 oktober) is-ie te koop bij boekhandel Quist: de nieuwste gedichtenbundel van Caroline Verbeem-Hachmer. Onder de titel 'ik eet je niet op' heeft ze een bundel uitgebracht van korte gedichten, geschreven in de vrije versvorm. Deze gaan voornamelijk over geboorte en groot worden. Verwondering, verbazing maar ook herkenning over het kleine geluk van kinderen die onbevangen in de wereld staan en tegelijk zo wijs kunnen zijn. Het zijn gedichten waarin veel (groot)ouders zich zeker zullen herkennen.

Caroline Verbeem-Hachmer (geboren 1940 in Noordwolde / Friesland, sinds 1959 woonachtig in Bergen op Zoom) is van huis uit ontwerpster. Op 32-jarige leeftijd werd ze chronisch ziek en begon ze met het schrijven van gedichten. In eerdere bundels ('De kleren van de Keizer’ en 'Rode, witte en soms zwarte woorden') zijn haar strijd tegen de gewrichtsziekte en de kracht om door te gaan steeds terugkerende thema’s. 

Kleindochters

In de nieuwste bundel staan gedichten waarin haar zeven kleindochters een centrale rol spelen. Maar eigenlijk zijn de versregels van toepassing op álle kinderen. Hun jeugdige onschuld is van alle tijden en van alle culturen. Kinderen houden volwassenen een spiegel voor. En wees vooral niet bevreesd, want – zo zegt een kind: ik eet je niet op.

  •  ‚ik eet je niet op’, een uitgave van Bureau Dubbelstraat. ISBN 978-90-816188-2-3. Omvang: 60 pagina’s, softcover. Kaftontwerp: Hans-Jorg van Broekhoven. Verkrijgbaar vanaf 10 oktober bij boekhandel Quist. Prijs: 7,50 euro.