College feliciteert marktcommissie met 100-jarig bestaan weekmarkt

BERGEN OP ZOOM – Donderdagochtend heeft wethouder Ad Coppens, namens het college, felicitaties overgebracht aan de marktcommissie vanwege het 100-jarig bestaan van de weekmarkt. Volgende week worden er op de markt verschillende activiteiten georganiseerd en zijn er extra aanbiedingen vanwege dit jubileum. Ondanks het matige weer was de weekmarkt goed bezocht.

Honderd jaar geleden werden de eerste weekmarkten op de Grote Markt gehouden. Dat is lang zo gebleven. In 1965 verhuisde deze naar 'De Kaai'. Inmiddels zijn de marktkooplieden alweer zo’n negen maanden in de binnenstad te vinden. De meeste van hen zijn erg blij met die move. De gemeente wilde al langere tijd een verhuizing naar de binnenstad tot stand brengen, vanwede de wisselwerking.

Een tevreden wethouder en college

Wethouder Ad Coppens zei namens het college bijzonder blij te zijn met de manier waarop de marktkooplieden en commissie een en ander vorm hebben gegeven; “Als bezoeker is het natuurlijk ook leuker om over een weekmarkt te lopen waarbij je tevens allerlei winkels kunt bezoeken en even op een terrasje kunt gaan zitten. Vandaag hebben we het weer niet echt mee, maar ik zie toch dat er een positieve wind waait over het centrum van de stad. We zijn op dit moment bezig met een evaluatie over het eerste jaar weekmarkt in het centrum. Daar kan ik nog niet op vooruitlopen maar dat we positief gestemd zijn is al wel duidelijk.”

Foto: Gemeente Bergen op Zoom