College onderneemt direct actie bij voetbalvelden Lepelstraat

LEPELSTRAAT / BERGEN OP ZOOM – Afgelopen weekend konden de Lepelstraatse Boys niet spelen op hun voetbalvelden. Die stonden blank en dat was bepaald niet de eerste keer. Er kwam het nodige commentaar op het feit dat hier nog altijd niets aan gedaan is. Het college trok zich de reacties aan en gaat er werk van maken.

Zowel de VVD als het CDA schreven brieven over de steeds weer onderlopende velden. Ook op de social media was er het nodige over te doen. Leden en bestuurders van de nog altijd groeiende voetbalclub balen flink dat ze steeds niet kunnen spelen. Hetzelfde geldt voor de twee teams van de Marjola Girls.

Nog even geduld

Ook wethouder Patrick van der Velden nam kennis van de onvrede. Hij stelde op Facebook betrokkenen echter maandagavond al gerust. Collega-wethouder en GBWP-partijgenoot Arjan van der Weegen heeft al afspraken gemaakt met het bestuur van de Lepelstraatse Boys om te gaan bekijken of er verbetering van de velden is te realiseren.

Het moet nog wel eerst een concreet voorstel worden, waar de gemeenteraad ook iets van moet vinden, dus het vraagt even wat tijd. De Lepelstraatse voetballiefhebbers dienen daarmee nog even geduld te hebben maar de kwestie heeft in ieder geval de aandacht van het college inmiddels.