Column: Alle neuzen even dezelfde richting op

Volgens Volkan is het na alle politieke reuring van de afgelopen tijd maar goed dat de Vastenavend begint. Even wat anders, even samen leut hebben…

Alle neuzen dezelfde richting op

Eén ding is zeker: ik heb nog nooit zoveel behoefte gehad aan de Vastenavendperiode als nu. Wij worden wel enorm met de neus op de feiten gedrukt in de eerste weken van 2020. Gelukkig kunnen we de komende weken even alle chagrijn wegstoppen, samen lachen, genieten van de saamhorigheid en elkaar af en toe lekker bij de neus nemen. Want wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.

Door: Volkan Tasdan

Op dit moment moeten wij als stad maar even niet te veel in the picture komen. We zijn flink bij de neus genomen als het om de Schelp gaat. “Nu gaat ‘ie echt open!” Of toch niet? Het ging aan onze neuzen voorbij. Al het geklungel rondom de Schelp-soap zorgde ook voor veel razernij bij de volksvertegenwoordiging.

De wethouders werd een pen onder de neus gezet, er trad er zelfs eentje af. Het facilitair bedrijf werd van alles door de neus geboord en is nu officieel failliet. In de wijk Noordgeest werden gevaarlijke drugschemicaliën gevonden. Welke idioten kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is?

Maar ook buiten de grenzen is er weer heisa. Trump wil binnen één week oorlog en vrede, het Coronavirus geeft mij het gevoel dat ik in een rampenfilm ben beland en Het Verenigd Koninkrijk wil het onderste uit de kan wil hebben maar waarschijnlijk valt het lid hen op de neus. Als je het uiterste wilt krijg je meestal niets. Dit allemaal binnen één maand.

Door onze neuzen in andermans zaken te steken kunnen wij bovenstaande zaken niet oplossen. Daarom is het een goed moment om even afstand te nemen van alles waar je vooral van moet zuchten. Geniet van het volksfeest dat morgen begint. Laten wij allemaal met onze neuzen in de boter vallen dus “Dweil d’oew neus mar achternaar!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl