Column: Geluksstofjes

Geluksstofjes

Ken je dat gevoel? Dat als je net terugkomt van vakantie. Energiek, zin om er weer tegenaan te gaan, alles om je heen kleurt roze, de geluksstofjes doen hun werk… Dat gevoel had ik dus ook, toen ik thuis kwam van een weelderige vakantie. Althans,veertig minuten lang! Want toen opende ik enkele nieuwssites. Weg geluksstofjes! Hoppa, direct met mijn neus op de feiten.

Door: Volkan Tasdan

Zwarte Cross knielt voor conservatieve kritiek omdat ze aanstootgevende teksten zouden tentoonstellen op hun festival. Ik had graag mijn geluksstofjes gedeeld met de mensen die niet om kunnen gaan met humor.

Nu al ruzie bij de FVD. Om geld, boreale zaken en quasi-filosofische discussies over… niets. Had met alle plezier mijn geluksstofjes gegeven aan deze mensen, die hopen om ooit het volk te vertegenwoordigen.

Een boerkaverbod. Ik wist niet eens dat er nog mensen rondliepen in dat soort kledij. Ik zal ook nooit begrijpen dat mensen met kleding hun geloof willen uitdragen. Maar de discussies over het onderwerp waren ronduit treurig. Een paar geluksstofjes had ik graag overgedragen aan de mensen die nog steeds zo lang ongenuanceerd kunnen discussiëren over religieuze zaken.

En dan wat dichterbij huis: de Krabbenfoor. Net een dag terug in onze mooie gemeente, wandelde ik van het Vierkantje naar de Bosstraat. Ik liep achter twee vrouwen met een kort en pittig kapsel. De muziek van de dweilband was te hard. De riemen waren te duur en er stond een podium op de Grote Markt dat te groot was volgens hen. De dame met een zeer ongelukkig gedraaide peuk in haar mond zei: “En dat moeten wij allemaal betalen.” Aangekomen in de Bosstraat sloten ze nog af met: “Mag wa koste, al die kraampjes.” Ik wilde met alle plezier de overgebleven geluksstofjes in hun mond proppen. Dat was echter ook precies het moment dat ik dacht dat ik de opgedane positieve energie beter kon vasthouden en verspreiden onder de mensen die always kijken naar de bright side of life.

In ieder geval heb ik genoeg inspiratie om weer te beginnen aan een nieuwe periode met volop columns, die in het begin erg veel geluksstofjes bevatten.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl