Column: Glazen bollen en koffiedik

Glazen bollen en koffiedik

Als een Amerikaan op televisie het moment zou zien dat Baudet de trap af liep voor zijn overwinningsspeech zou hij denken dat het de Nederlandse Oscar uitreikingen zijn. Wat een decadentie, wat een euforie. Thierry was vrolijk, stapte in zijn speech over alle gezeur en gezeik, recht op zijn doel af. Ben geen fan van zijn ideologie maar ik heb ervan genoten, de Baudetiaanse lente is een feit.

Door: Volkan Tasdan

Na de exit polls heb ik nog even naar Astro-tv gekeken omdat ik daar al snel slaap van krijg en dan op tijd naar bed kan. Maar toen ik wakker werd en tijdens mijn favoriete kopje koffie op Facebook ging scrollen werd ik geconfronteerd met Astro-Fb. Had bijna het idee dat Forum voor Democratie al jaren had geregeerd! Hij werd omschreven als de Hollandse Trump, een groot gevaar voor de sociale cohesie, een wolf in schaapskleren, een racist, egoïst, geradicaliseerde Fortuyn of Wilders 2.0. De zweverige Jomanda volgelingen van Astro-tv zijn er niets bij.

Misschien is het fair als wij met moddergooien nadát zij de kans hebben gekregen om invloed uit te oefenen op onze samenleving. Net als bij Rutte, veel mensen hebben gezien dat hij zijn beloftes niet nakwam. Nou ja, niet heel veel blijkbaar, want de liberalen zitten nog aardig stevig in hun stoelen.

Ook daarover werd weer Jomandiaans gereageerd door velen. Hoe dat nou mogelijk is? Dat ondanks zoveel kritiek de VVD zo succesvol kan zijn. Het antwoord is simpel. Er zijn ook mensen die niet op social media perse hun onvrede moeten uiten over het beleid in dit land. Die wel gelukkig en tevreden zijn, dankbaarheid tonen en de VVD belonen met een stem.

Misschien is stijl van Baudets speech precies wat de mentaliteit in dit land nodig heeft: vrolijkheid, over alle gezeik heen stappen en recht op ons doel af.

Laat het een mooie lente zijn voor Nederland.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl