Column: ‘Laten we er nu eens een fantastisch jaar van maken’

Goede voornemens, een jaarlijks terugkerend fenomeen. Volkan heeft er zo zijn eigen gedachten bij. Hij vertelt ook waarom we nog één jaar vuurwerk moeten toestaan.

‘Laten we er nu eens een fantastisch jaar van maken’

Elk jaar dezelfde wens maar dan met een andere zinsopbouw. Zo van; het afgelopen jaar zat het weer eens tegen maar nu gaan we er tegenaan! Een fantasie als dat is precies zoals het voornemen om te gaan sporten. In januari ga je er honderd procent voor en daarna wordt het allemaal iets minder. Tot we merken dat – hoe graag wij ook willen, hoe positief wij er ook in staan – we te maken hebben met mensen die het proces tot verbetering vertragen en blokkeren. Houdt afstand, dat is het enige dat ik mee durf te geven.

Door: Volkan Tasdan

Eigenlijk kan ik alles linken aan vuurwerk. Er zijn serieus mensen die niet begrijpen dat men vuurwerk wil verbieden. Er overlijden mensen naar aanleiding van vuurwerk, eigendommen staan in brand en gemeentelijk goed wordt geterroriseerd. Toch zijn er mensen die zich verzetten tegen het verbod. Gaan die er een goed 2020 van maken?

Om bij vuurwerk te blijven, meer dan 70 miljoen euro is eraan opgemaakt. Dan denk ik terug aan al die huilende social media psychopaten die doen alsof het land aan de rand van de afgrond staat omdat het economisch zo slecht gaat. Hypocrieten, die zullen er ook zijn in 2020.

Tijdens het opvegen van vuurwerkresten zag ik enkele jongeren nog vuurpijlen afsteken richting een huis met de opmerking: “Lekker voor hem, kankerhomo!” Maar dan met grammaticale fouten. Ook met zulk volk zul je 2020 moeten delen.

Weet je, je kunt zo dom en irrationeel zijn als je wilt; wanneer je de meerderheid meekrijgt, heb je sowieso gelijk. Dus houd eens wat afstand van zoveel mogelijk mensen, om bovenstaande situaties en karakters in je leven te reduceren. Misschien moeten we daarom ook nog één jaartje vuurwerk toepassen en het gebruiken waar het ooit voor bedacht is, namelijk boze geesten verdrijven. Daarna direct afschaffen om tijdens het handen schudden elkaar daadwérkelijk een goed nieuwjaar te wensen, zonder boze geesten.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl