Comité Super in Noordgeest viert feest

Archieffoto: het comité in actie toen de handtekeningen werden verzameld

BERGEN OP ZOOM – Namens het comité dat zich inzette voor het behoud van de Dirk en het winkelcentrum in Noordgeest, liet Lucas Jansen weten dat ze blij zijn. Tijdens de laatste raadsvergadering van dit seizoen is deze locatie opgenomen in de detailhandelsstructuurvisie, voor het comité reden tot geruststelling.

Jansen laat in een e-mail weten dat comité Super in Noordgeest tevreden is met het behaalde doel, zijnde het behoud van de supermarkt in Noordgeest en opname van het betreffende winkelcentrum in de nu vastgestelde visie. Deze betreft het versterken van de structuur van de detailhandel in de gemeente Bergen op Zoom. Of daarmee is gegarandeerd dat hier ook op termijn winkels te vinden zijn blijft overigens de vraag. Dat hangt grotendeels van de markt af. Als de er nu gevestigde Dirk besluit te stoppen of te verhuizen, is maar de vraag of er een andere super voor terug komt.

Overigens is het bedrijf nooit voornemens geweest te vertrekken, liet een woordvoerder eerder al eens weten. Dat hoefde ook van de gemeente niet. In die zin is de wijziging in de structuurvisie vooral een formaliteit. Het comité gaat zich nu beraden op de toekomst, laat Jansen weten: "We moeten nog beslissen of we het comité nu opheffen, een ander doel geven of een een tijdje een slapend bestaan laten lijden. Maar we zullen met gepaste trots dit resultaat vieren!"