Markiezenhof staat er onderkomen bij in Madurodam

Bergenaar Eric Huffmeijer maakte deze foto's en plaatste er een aantal op Facebook.

DEN HAAG / BERGEN OP ZOOM – In 2002 is er een stichting 'Markiezenhof in Madurodam' opgericht. Vele Bergenaren vonden dat dit laatgotische stadspaleis een plekje verdiende tussen het Nederlandse erfgoed in het miniaturenpark. Dat lukte ook en een goed jaar later werd het stadspaleis toegevoegd. Het kon rekenen op veel trotse reacties. Momenteel is de oude glorie en luister echter wat minder sprankelend.

Bergenaar Eric Huffmeijer, zelf een groot creatieveling en erg begaan met zijn stad, ging een dagje naar Madurodam. Onder meer om het Markiezenhof te bekijken. Zoals een goed chauvinist betaamd wilde hij natuurlijk zijn Facebookvrienden trakteren op mooie foto's van wat ooit het onderkomen was van Bergse Heren en Markiezen.

Weinig glansrijk

Helaas zijn de foto's die hij kon tonen iets minder fraai dan je zou mogen verwachten van het beroemde themapark. Het Markiezenhof ligt er enigszins onderkomen bij. Er hangt een gevel los, de boel is hier en daar behoorlijk flets en beschadigd, en men blijkt er bovendien niet te weten waar Bergen op Zoom ligt. De indicatie op het erbij geplaatste bordje ligt eerder in de buurt van Dordrecht dan van de Markiezenstad. De redactie van KijkopBergenopZoom.nl belde met Madurodam om te vragen hoe het komt dat 'ons' Markiezenhof er zo onderkomen bij ligt en om ze te vertellen dat we toch echt dieper in het zuiden van Nederland liggen. Er was echter niemand die ons te woord kon staan. Wellicht krijgen we nog een reactie op onze e-mail.