Concept store leef! op feestelijke wijze geopend

BERGEN OP ZOOM – Niet alleen initiatiefneemster Sylvia de Werker is trots! Ook wethouder Patrick van der Velden en de mensen van het Binnenstadslab zijn blij met het resultaat. Woensdagmiddag is in de Zuivelstraat concept store leef! geopend.

In het enorme pand, waar eerst een speelgoedwinkel zat, is nu een moderne variant van een warenhuis annex winkelcentrum te vinden, met onderneemster Sylvia als hoofdhuurder. Zij staat er zelf, met gerestylede meubels en verhuurt er winkel- en schapruimte aan andere aanbieders en zelfs een horecagelegenheid. In het midden dus een koffiecorner en daaromheen lifestyle- en woonaccessoires, Bergse artikelen, op natuurlijke wijze geparfumeerde kaarsen en vintage artikelen. Veel beleving dus en precies dat waar de gemeente op hoopt bij nieuwe impulsen voor de binnenstad.

Kansen creëren

Samen met de verhuurder en de wethouder verrichtte Sylvia de officiële opening, waarna ze natuurlijk felicitaties en bloemen kreeg namens het college en de gemeente. Van der Velden liet weten blij te zijn met initiatieven als deze, in een binnenstad die weer steeds meer te bieden heeft en waar zowel nieuwe als gevestigde ondernemers volop kansen zien. Daar helpt het Binnenstadslab actief aan mee, onder meer door starters te helpen aan een goede en betaalbare locatie. Op die manier is Sylvia ook aan dit tijdelijke huurcontract gekomen. Ze gaat hier, samen met de andere in leef! gevestigde ondernemers, een half jaar de tijd krijgen om van deze concept store een succes te maken. Daarna wordt bekeken of doorhuren een optie is.

We publiceerden eerder over Sylvia en haar concept store: