Controle met politiehonden van garageboxen en bergingen in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom hield op maandag 19 december samen met politie, douane, handhaving en speurhondengeleiders een controle in verschillende garageboxen en bergingen in Bergen op Zoom. De controle was onder andere bedoeld om in aanloop naar de jaarwisseling zoveel mogelijk (illegaal) vuurwerk van straat te halen.

Bij de controle het volgende gevonden:

  • In een berging zijn verdovende middelen gevonden, deze zijn in beslag genomen.
  • Een vuurwapen met patronen, wat heeft geleid tot een aanhouding van een verdachte. Het onderzoek hiervan loopt.
  • In een garagebox is materiaal gevonden wat vaak gebruik wordt in een hennepkwekerij. De spullen zijn in beslag genomen en er is een onderzoek gestart.
  • Naar aanleiding van een typische hennepgeur is een woning door het hennepteam van de politie doorzocht, maar is hier niets aangetroffen.

De controle werd uitgevoerd door de medewerkers van de afdeling Veiligheid, Handhaving en Toezicht, de politie, douane en een speurhond op onder andere tabak van de douane, een drugshond en een explosieven/vuurwerkhond van Het Twickelerveld. Omdat er ook locaties van Stadlander tijdens de controle werden meegenomen, werd er nauw samengewerkt met de beheerders van Stadlander. Ook de beheerders/eigenaren van de garageparken verleenden goed hun medewerking.

Aan de hand van aanwijzingen, meldingen en de reactie van de speurhonden traden de controleurs binnen in de boxen. Voor het binnentreden werd eerst de eigenaar of huurder van de box gebeld, zodat diegene in de gelegenheid werd gesteld om de box te openen. Werd dit niet gedaan, dan werd de box opengemaakt door de aanwezige beheerders.

Burgemeester Frank Petter is blij met het resultaat: “Ondanks dat er geen (illegaal) vuurwerk is gevonden, is er door alle partijen goed gewerkt en zijn de resultaten mooi. Als veiligheidspartners vinden we het belangrijk dat zulke controles gedaan worden. Zo kunnen we daadkrachtig en zichtbaar optreden tegen criminaliteit.”

U kunt een verdachte situatie melden bij de politie (0900 – 8844) of bij de gemeente. Doet u dit liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem (MMA) door te bellen met 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.