CoronaMelder nu ook beschikbaar voor oudere iPhones

STEENBERGEN – De rijksoverheid meldt dat de CoronaMelder nu ook beschikbaar is voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Dat betekent dat veel meer Nederlanders met een smartphone de app nu kunnen gebruiken.

Om CoronaMelder beschikbaar te maken voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus moest Apple een update uitbrengen van het besturingssysteem iOS 12.5. Dit deed het bedrijf eind vorig jaar. Hierna paste het bouwteam van CoronaMelder de app aan, zodat nu meer mensen hem kunnen downloaden. Hierdoor kunnen meer én sneller besmette mensen gevonden worden. Verschillende landen maken voor hun corona-app gebruik van de wereldwijde update van Apple.

Werking van de CoronaMelder

CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent.

Nadat een oudere iPhone een update heeft gekregen naar iOS 12.5 kan de CoronaMelder vanuit de App Store gratis worden gedownload. Het installeren van de App wordt via instructie op het telefoonscherm begeleid.