Curio mbo studentenfonds helpt studenten met geldzorgen

Kansengelijkheid voor studenten staat bij Curio hoog in het vaandel. Curio vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat ook minderjarige studenten met weinig financiële middelen een mbo bol-opleiding kunnen volgen en met een diploma kunnen afronden.

Voor deze studenten is er het Curio mbo studentenfonds. Met geld uit dit fonds kan een deel van hun schoolkosten en -spullen betaald worden.

Financiële hulp
De financiële bijdrage uit het Curio mbo studentenfonds gaat vooral naar materialen die nodig zijn voor de opleiding. Onder andere boeken, licenties, laptop en sport- en werkkleding. Deze materialen zijn kostbaar en niet voor iedereen te betalen. Curio wil met het studentenfonds meer studenten de kans geven om een diploma te halen. Zo kunnen ze een goede start maken op de arbeidsmarkt.


Ook helpt het Curio mbo studentenfonds studenten die studievertraging oplopen door bijvoorbeeld ziekte, zwangerschap of handicap. Zij kunnen terugvallen op het studentenfonds. In uitzonderlijke gevallen kan het studentenfonds ook helpen als een student 18 jaar of ouder is.

Curio laat studenten weten: ‘Klop gewoon aan, we zoeken samen naar een oplossing.’

Meer informatie staat op de website van Curio.