D66 niet onder indruk van ‘passieve houding’ college inzake NS dienstregeling

BERGEN OP ZOOM – D66'ers Ufuk Cuman en Omer Duman hebben namens hun fractie een brief aan het college gericht over de afgelopen weekend in werking getreden nieuwe NS dienstregeling. Die is nadelig voor de Bergse reiziger maar ook voor de aantrekkingskracht van de gemeente, vrezen ze. Hun partij vindt dat B en W echter weinig ondernemen in deze.

Sinds 2011 is de reistijd naar Amsterdam met 22 minuten toegenomen, stellen de briefschrijvers. Ook Rotterdam bereiken kost inmiddels meer dan een uur. Bergen op Zoom is bovendien de directe verbinding met Schiphol kwijt. Dat maakt treinreizen van en naar Bergen op Zoom er niet aantrekkelijker op, vreest D66. Een zorgelijke ontwikkeling, voor een gemeente die zich graag als 'stad tussen wereldsteden' profileert en een aantrekkelijke vestigingslocatie wil zijn, zo concluderen Cuman en Duman. Maar waar blijft het protest, vragen zij zich af.

Juist een snellere verbinding

Ze schrijven: "Via de media hebben wij kennisgenomen dat Bergen op Zoom aanhaakt bij het Zeeuwse protest tegen de nieuwe dienstregeling. Wij vinden dit een passieve houding van het college. Wij zijn van mening dat het college in actie moet komen. Sterker nog, wij vinden dat het college niet moet protesteren tegen het terugdraaien van de dienstregeling, maar moet aankaarten dat we een nog snellere verbinding willen!" Ze willen van het college weten of het aanluiten bij de Zeeuwse protesten iets opleverde en of er nadere stappen volgen om deze voor Bergen op Zoom nadeligen dienstregeling aanhepast te krijgen.