Bergs CDA benieuwd naar status terugplaatsing ‘Lezend Meisje’

HALSTEREN – CDA raadslid Erik Verbogt vraagt zich in een schrijven aan het college van B en W af waar toch het beeld 'Lezend Meisje' te Halsteren blijft. Daar stelde zijn partij ruim een jaar geleden al vragen over maar er lijkt weinig gebeurd sindsdien.

Verbogt spreekt gericht wethouder Arjan van der Weegen aan in zijn brief. Dat is vrij uniek, het is gebruik om je altijd tot het voltallige college te wenden. Namens zijn fractie schrijft het raadslid onder meer: "Op 20 augustus 2015 heeft het CDA vragen gesteld over terugplaatsing van het ‘Lezend Meisje’ wat jaren voor de (voormalige) bibliotheek in Halsteren heeft gestaan. Strekking van het verhaal was dat kunstwerken niet opgeslagen dienen te worden maar juist buiten horen te staan zodat iedereen van de kunst kan genieten."

De brief vervolgt met het feit dat het college liet weten dat dergelijke kunst inderdaad zichtbaar dient te zijn en dat er naar een veilige wijze van herplaatsen werd gekeken. Volgens het CDA werd het daarna echter stil maar de Halsternaren missen het beeldje. Verbogt wil graag van het college weten of er al nieuws te melden is over herplaatsing van het 'Lezend Meisje'.