GBWP vraagt college om vrouwvriendelijk parkeren in te voeren

BERGEN OP ZOOM – Het is in allerlei landen over de hele wereld een veelgebruikt concept en wordt dan meestal 'Pink Parking' genoemd. In Nederland zijn, volgens de GBWP, Zwolle en Harderwijk al voorbeelden van steden die vrouwvriendelijke parkeerplaatsen hebben. Nu parkeergarage 'Achter de Grote Markt' toch op de schop moet, kan hier ook wel zo'n voorziening komen, vindt de lokale partij.

De parkeergarage die duo-burgerlid Marijke Helmons en fractievoorzitter Evert Weys benoemen moet toch op de schop, nadat bleek dat deze niet volledig voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Een prima moment om ook eens te denken aan vrouwvriendelijke parkeerplekken, vindt de GBWP fractie. Die liggen dicht bij de doorgang naar het centrum, zijn extra verlicht en voorzien van een kleurtje. Maar ze zijn vooral wat breder, zodat in- en uitladen met boodschappen, kinderwagens en kinderen een stukje makkelijker wordt.

"Vrouwen komen graag naar de stad en willen dan dichtbij en veilig parkeren", schrijft GBWP. De fractie is van mening dat deze initiatieven kunnen bijdragen aan het verhogen van het veiligheidsgevoel en het winkelplezier, aldus een brief aan het college.

Foto: voorbeeld van 'Pink Parking' bij winkelcentrum in Tel Aviv