D66 wil niet wachten met aanpak overlast geparkeerde fietsen

BERGEN OP ZOOM – De D66 fractie is niet onverdeeld gelukkig met het feit dat de komst van een City Service Punt nog even op zich laat wachten. Er dient hoognodig wat te worden gedaan aan de toenemende overlast van her en der geparkeerde fietsen.

Het betreffende servicepunt moet vooral een fietsenstalling worden, is het plan. maar het college heeft nog even tijd nodig en zit blijkbaar niet te wachten op te veel inmenging van de gemeenteraad, aldus de brief van D66. Volgens raadslid Ufuk Cuman en duoraadslid Berend Doedens is middels een ordevoorstel besloten om voorlopig de raadsleden geen gelegenheid te geven uitspraak te doen over het City Service Point.

Wildgroei

De fractieleden constateren echter wel dat er ondertussen in het gebied rondom de Grote Markt en het Beursplein een ‘wildgroei aan kriskras geparkeerde fietsen’ ontstaat. De huidige fietsenstalling in de St. Annastraat wordt onvoldoende benut, schrijven ze, mede vanwege de beperkte openingstijden.

Cuman en Doedens melden dat met name tijdens evenementen zoals onlangs ProefMei er sprake is van serieuze overlast voor ondernemers, die hun entree geblokkeerd zien door trottoirs vol rijwielen. Ook staan ze soms voor nooduitgangen en vluchtroutes. Daarom dringt de partij aan op tijdelijke maatregelen zoals het aanwijzen van zones waar fietsparkeren is toegestaan, het verruimen van bestaande faciliteiten (ook qua openingstijden), bewegwijzering naar die plekken en handhaving van de tijdelijke maatregelen.

Stockfoto: Pixabay/Michael Gaida