Dance for Charity voor twee goede doelen

Op 14 oktober aanstaande organiseren Kiwanis Bergen op Zoom & de dames Kiwanis Belle Flucius een geweldig feest voor het goede doel in den Enghel.

De gehele opbrengst gaat naar twee goede doelen: De Kanjerketting en zwemabonnementen.

Wat is de Kanjerketting?

Inmiddels een bekend fenomeen geworden in Bergen op Zoom, mede door de prachtige actie van Nienke Proost.

Ieder jaar krijgen zeshonderd kinderen in Nederland de diagnose kanker. De behandeling van kinderkanker duurt lang en is heel zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Kinderkanker Nederland de Kanjerketting ontwikkeld.


De Kanjerketting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke Kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.

Kinderen met kanker rijgen deze Kanjerkralen aan een ketting. Die ketting, de Kanjerketting, vertelt hun verhaal.

Zwemabonnement voor kinderen uit o.a Syrië, Jemen en Irak

Afgelopen zomer ontvingen Oekraïense kinderen reeds een zwem abonnement van Kiwanis en dit bleek een gigantisch succes. Nu steunt Kiwanis wederom kinderen van statushouders met zwemabonnementen. Zodra deze kinderen hun zwemdiploma behaald hebben kunnen ze fijn zwemmen in de Schelp of de Melanen.

Feest in den Enghel in Bergen op Zoom

“Feest!” vindt plaats in twee zalen in den Enghel. In de eerste zaal speelt de bekende Haagse band ‘Feelings’ en in de tweede zaal draait de Bergse DJ Nando

De dresscode is ‘Feestelijk’ en met de entree prijs van €55,- steunt u niet alleen deze twee prachtige doelen maar kunt u tevens een avond lekker feesten, dansen, genieten van de beste muziek, gratis drankjes en luxe hapjes.