De Grote ZZP Show is bestemd voor iedereen

BERGEN OP ZOOM – Het idee is van Bergenaren Peter van Aart en Koen Oosterwaal. Het leek ze mooi om ook de persoonlijke kant van het zelfstandige ondernemerschap eens te belichten. Niet tijdens de zoveelste netwerkborrel maar in een setting die cabaret, show, emotie en saamhorigheid centraal zet. Natuurlijk interactief en inspirerend, óók als je geen eigen bedrijf hebt.

Koen werkt onder meer bij StartersCentra West-Brabant en ziet dus veel van wat ondernemers allemaal meemaken. Hij heeft ook een eigen bedrijf en kent daarmee tevens die kant. Dat laatste geldt eveneens voor mede-initiatiefnemer Peter, die als zelfstandige in de muziek actief is. Ze willen met de zelf ontwikkelde Grote ZZP Show mensen inspireren, een duwtje in de rug geven. Én een vrolijke avond bezorgen. Dat lukt tot nu toe goed. Koen: "De borrel achteraf duurt meestal langer dan de show. Dat zegt wel iets over de sfeer. Blijkbaar valt er voldoende na te praten."

'Het mag ook wel eens gewoon leuk zijn'

Het ondernemerschap mag dan voor velen een serieuze zaak zijn; het moet ook gepaard kunnen gaan met passie en persoonlijkheid, aldus Koen. Hij vertelt: "Veel netwerkmomenten gaan vooral over 'wat doe je?'. Wij willen eens weten 'Wie ben je?' en dat doen we op een ongedwongen wijze. In een late night show decor, met een desk, een band, een grote bank, een skyline op de achtergrond. En natuurlijk de gezellige gloeilampen van het Grote ZZP Show logo. We hebben de show nu een aantal keren mogen brengen en mensen zijn super enthousiast. Deze keer is Gebouw-T aan de beurt, op 8 december. Met als presentator Iwan Dam. Hij staat ook in de theaterversie van 'Buurman en Buurman' op het moment."

De show krijgt dus een hoog entertainmentgehalte, waarin ondernemers vertellen maar ook vooral laten zien wie ze zijn. Reken op veel inspirerende verhalen, waar iedereen wat aan heeft. Koen: "In die zin is het echt een feest van herkenning. Naast allerlei succesverhalen vertellen mensen ook over wat er mis kan gaan en hoe ze zich daar weer uit knokten."

Interactief

Vanzelfsprekend krijgt het publiek een rol in de show. De presentator betrekt de zaal volop bij het programma maar ook tijdens optredens wordt er een beroep op iedereen gedaan. Koen: "We gaan zelfs gezamenlijk muziek maken en dansen. En het podium is als laatste voor kleinkunstenaar Janneke Peeters, die af en toe natuurlijk ook wat van de zaal verwacht." Als laatste tip van de sluier wil hij nog wel kwijt dat de wethouders Patrick van der Velden en Arjan van der Weegen eveneens op het podium plaatsnemen. "We willen graag eens weten hoe ondernemend zij zelf eigenlijk zijn."

De Grote ZZP Show is te zien in Gebouw-T, op 8 december om 20.00 uur. Kaarten koop je hier.