De kick-off van de Samenloop voor Hoop Kinderloop was een succes

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Donderdagmorgen kreeg de Montessorischool hoog bezoek. Van niemand minder dat wethouder Arjan van der Weegen, de Samenloop voor Hoop organisatie en Dunky, de mascotte die zijn carrière begon bij de Giants.

Het gezelschap was natuurlijk niet zomaar naar deze school gekomen. Er is daar het startschot gegeven voor de Kinderloop, die plaatsvindt op zondag 1 juli op Sportpark Rozenoord. Tijdens dit wandeluurtje gaan kinderen geld inzamelen om een gezelschapsrobot van te bekostigen voor kinderen die in het ziekenhuis liggen.

Enthousiast ontvangen

Om tien uur exact stond de delegatie bij de Montessorischool op de stoep. Samen kwamen ze de kinderen vertellen wat de kinderloop inhoudt en hoe ze mee kunnen doen aan de bijbehorende knutselwedstrijd: zelf een robot maken. De kids waren super enthousiast en reageerden blij verrast op dit bezoek.

Deelname aan de kinderloop is gratis en meelopen kan nog. Schrijf je in via de website, waar je tevens een sponsorkaart kunt downloaden om geld mee in te zamelen. Op zondag 1 juli start de happening om 10.15 uur, met een warming-up en de loop zelf begint op 10.30 uur. Deze duurt een uurtje. Na de loop vindt ook de prijsuitreiking plaats van de knutselwedstrijd.

Foto's: Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom