De laatste voorbereidingen… en de show kan beginnen!

BERGEN OP ZOOM – In het Markiezenhof is het een drukte van jewelste. In de Franse Tuin wordt de catwalk opgebouwd en van licht en geluid voorzien, terwijl Ward Warmoeskerken en Ben Clevers op de kleine binnenplaats met een heel team  druk in de weer zijn. Dit alles om de modeshow Le Jardin de Couture in gereedheid te brengen voor de landelijke opening van Open Monumentendag en Kunsten in de monumenten, op donderdagmiddag 10 september.

Ben Clevers en Ward Warmoeskerken ontmoeten elkaar tijdens de Maria Ommegang in de Peperbus en al snel voelen deze twee vakidioten dat zij ooit moeten samenwerken. Na de Monumentendagen in september 2014 komt die gelegenheid: Kunsten in de Monumenten 2015!

Samen ontwerpen zij de prachtige kostuums, volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Op een basis van jute worden bloemen, vruchten en bladeren aangebracht met een niet-chemische lijm, ontwikkeld in Japan. Met een team van 13 gepassioneerde vakmensen en ongeveer 17 studenten van de Floral Academy wordt hard gewerkt om de deadline te halen. Woensdagavond worden de kostuums gepast en verfijnd, zodat de mannequins er acte de présence in kunnen geven.

De kostuums staan voor de tien ambachten van Bergen op Zoom, voor ieder gilde één kostuum. De gebruikte producten verwijzen naar dat ambacht en de daar bij gebruikte materialen.

Tekst & foto's: Mireille Hoetelmans

De modeshow Le Jardin de Couture wordt diverse malen getoond in het weekeinde van zaterdag 12 en zondag 13 september. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in de Kortemeestraat 19. Let op: het aantal plaatsen is beperkt en op is op!

Voor meer informatie over Kunsten in de Monumenten, klikt u hier.