De Maagd ook komend weekend in het licht voor Baby loss Awareness week

Tot en met 15 oktober wordt er wereldwijd aandacht besteed aan babysterfte tijdens de Baby loss awareness week (BLAW).

Met verschillende activiteiten wordt dan het bewustzijn voor het verliezen van een baby vergroot. Het verlies van een baby…Niemand praat er graag over. En toch gebeurt het! Iedere dag overlijden er in Nederland 3 à 4 baby’s rondom de zwangerschap en geboorte na een zwangerschapsduur van minimaal 22 weken. Dat zijn 1250 baby’s per jaar. Nog eens 60 ouders verliezen per dag hun ongeboren kindje voor de termijn van 22 weken. Dat zijn nog eens 20.000 ouders.

Ook in Bergen op Zoom wordt stilgestaan bij het verlies van baby’s. Dat gebeurt onder andere door Theater De Maagd in die week in het licht te zetten. Om precies te zijn in de typerende kleuren blauw en roze. Landelijk wordt deze actie aangestuurd door de Stichting ‘Steunpunt Nova, verloren verwachting’. In Bergen op Zoom is dit initiatief genomen door Cindy de Crom die in haar praktijk Vivère ouders begeleid na het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap. Dat kan variëren van een miskraam tot een stil geboorte.

De BLAW-week wordt op zondag 15 oktober afgesloten door om 19.00 uur kaarsjes te branden voor alle baby’s die zo gemist worden. Iedereen wordt uitgenodigd om dan een kaarsje te branden waardoor er een ‘wave of light’ zal ontstaan.