DE Punten sparen voor Voedselbank Goed Ontmoet

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / WOENSDRECHT / THOLEN – Iedereen kent ze wel, de DE Punten die in potjes, bakjes, lades of trommeltjes in huis liggen te verstoffen. In heel Nederland liggen er miljoenen van deze ongebruikte koffiepunten te wachten tot er iets met ze wordt gedaan. En dat moment is weer aangebroken! Sinds enkele jaren verzamelen Lionsclubs deze punten om ze uiteindelijk bij Douwe Egberts zelf in te wisselen tegen pakken koffie. Zo ook Lions Club Bergen op Zoom.

Tot begin januari 2018 staan op diverse plaatsen in de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen inzameldozen, waarin iedereen zijn ongebruikte Douwe Egberts waardepunten kan deponeren. Deze waardepunten leveren pakken koffie op die worden gedoneerd aan de lokale voedselbank. In 2017 werden op die manier maar liefst 125.000 pakken koffie overhandigd aan voedselbanken in heel Nederland.

Koffie is een extra’tje

Voedselbank Goed Ontmoet verspreidt wekelijks onder tientallen gezinnen en alleenstaanden in de regio Bergen op Zoom, pakketten met levensmiddelen die door veelal plaatselijke leveranciers beschikbaar worden gesteld. Hoewel deze vaak goed gevuld zijn, is koffie een product dat maar sporadisch terug te vinden is in de pakketten. Lionsclub Bergen op Zoom schiet daarom de voedselbank te hulp via een inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten. “Voor elke zeshonderd waardepunten die wij inleveren, krijgen we van Douwe Egberts één pak koffie terug, daarnaast verhogen ze alle donaties met maar liefst vijftien procent!” vertelt Rob Snepvangers namens de organisatie enthousiast.

Diverse inzamelpunten

Grote bestickerde inzameldozen zijn vanaf nu in bijna alle supermarkten in de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen te vinden waarin iedereen zijn of haar DE punten kwijt kan. Snepvangers: “We zien dat er de laatste jaren spontane acties ontstaan van mensen die binnen bedrijven, verenigingen en clubs DE punten gaan verzamelen. Prachtige initiatieven waar we trots op zijn!” Zijn club hoopt het vorige succes nog eens te overtreffen: “Begin dit jaar mochten we meer dan 2000 pakken koffie overhandigen aan Voedselbank Goed Ontmoet. We gaan er alles aan doen om dat aantal komend jaar ruim te overschrijden!”

Kijk voor meer informatie en inzamelpunten op www.lionsclubbergenopzoom.nl.

Foto: Lionsclub Bergen op Zoom