De Schelp blijft opnieuw nog ‘even’ dicht

BERGEN OP ZOOM – Op dinsdag 21 januari kondigde zwembad De Schelp nog heel optimistisch aan dat de deuren waarschijnlijk weer open gingen op 3 februari. Inmiddels is die boodschap al weer teruggedraaid door de gemeente.

Donderdagavond al, tijdens de raadsvergadering, liet verantwoordelijk wethouder Barry Jacobs weten dat het wel eens wat langer kon duren. Vanwege lopende onderzoeken naar de veiligheid, onder meer in verband met eerdere legionellabesmettingen, was die genoemde datum al bij voorbaat niet zeker. Vandaag heeft de gemeente officieel laten weten dat meer tijd gaat vragen.

De resultaten van lopende checks en onderzoeken wil het college eerst bespreken. Niet alleen met de gemeenteraad, ook met de directie van het zwembad en zelfs met de gebruikers van het zwembad. Pas daarna kan het zwembad weer open. Wethouder Jacobs laat weten: “Ik verwacht dat het zwembad binnen enkele weken veilig open kan. Ik wil daar nu geen datum voor noemen, maar ik wil zo snel mogelijk weer open.” Een nieuwe datum wil de gemeente nu nog niet noemen.