Derde editie Foodstoet Bergen op Zoom heeft veel in petto

BERGEN OP ZOOM – Donderdagmiddag waren de voorbereidingen nog in volle gang. “Maar we liggen aardig op schema”, aldus Maarten Rikken. Er wordt met een flink team hard gewerkt om er opnieuw een verrassend en culinair festival van te maken. De basis blijft natuurlijk lekker eten maar er is komend weekend veel meer te beleven op ‘De Kiek’.

Samen met Alma Wattimena neemt Maarten even de tijd om een korte indruk te geven van wat er staat te gebeuren van vrijdagmiddag 31 augustus tot en met zondagmiddag 2 september. “Voor veel mensen is het meteen een gezellige afsluiter van de vakantieperiode”, weet Maarten. Hij is dan ook blij met de weersvoorspellingen. En met deze locatie, in stadspark Kijk-in-de-Pot. “De entree en het terrein hebben een heel open karakter, je voelt je hier welkom.”

Als we vragen naar waarom het dan helemaal is afgezet met hekken is het antwoord even logisch als verstandig; “Kinderen moeten hier ook vrij rond kunnen rennen zonder de weg op te schieten. En daarnaast is het om ongewenste gasten met verkeerde bedoelingen buiten te houden, met name ’s nachts. Dat is op deze wijze voor de security een stuk eenvoudiger."

Programma

“De basis van de Foodstoet moet natuurlijk lekker eten blijven”, vertelt Alma. “Maar we willen ook verrassen met nieuwe elementen. Daarom is er dit jaar een ‘silent disco’ en hebben we als nieuw element ‘Foodstoet College’ toegevoegd. Kiona Malinka gaat een presentatie over thee geven en Spuihuis-chef René Vermeulen over zijn passie voor koken.” Iedereen is daarbij welkom. Er is plaats genoeg, verzekeren de organisatoren. “Daarnaast is er voor jonger publiek eveneens genoeg te beleven, van een knutselhoek en kinder-entertainment tot een stormbaandorp. Jong en oud moet zich hier thuis voelen, is de gedachte.

Qua muzikaal entertainment is het programma al net zo gevarieerd. Op het podium onder meer akoestische jazz van The Mule Stompers, de Zeeuwse band Woodworks, covers van Band With Benefits en het feestelijke gezelschap Party Criminals. En het Bergse gezelschap May Day Jazzband loopt rond, maar geeft ook nog een keer hun interpretatie van ‘Jungle Book’ te beste.

Smullen

Of er nog culinaire verrassingen zijn te verwachten? Maarten: “Volop! Zoals de hot dogs van de Up In Smoke Express en Arabische gerechten van Oumami Foods. En publiekslieveling Vlalala is terug. Drie keer raden wat ze daar serveren!” Alma lacht met hem mee. Beiden hebben zichtbaar zin in de komende dagen. “We hebben een fantastisch team, het is echt een Foodstoet-familie geworden. Het weer wordt mooi, wij zijn er klaar voor. Nou ja, bijna dan…”

Meer weten? Check de Foodstoot website of de Facebookpagina.