Dertien onderscheidingen bij Lintjesregen: geen uitreikingen, wel video-boodschap burgemeester

(Redactie: Han Verbeem. Foto: Gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Vandaag zijn tijdens de landelijke Lintjesregen dertien inwoners van Bergen op Zoom met een lintje beloond: twaalf maal een benoeming tot Lid en éénmaal tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk de onderscheidingen tijdens een feestelijke bijeenkomst uit te reiken – dat gebeurt op een later moment. Burgemeester Frank Petter heeft ervoor gekozen om alle decorandi persoonlijk toe te spreken met een video-boodschap. De toespraken zijn te zien op de website van ZuidWest TV via: https://www.zuidwesttv.nl/lintjesregen

Burgemeester Frank Petter belt met de gedecoreerden om te melden “dat het de Majesteit heeft behaagd” hen een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen. (Foto: gemeente Bergen op Zoom)

Het is een traditie dat inwoners, die zich langdurig hebben ingezet voor de samenleving en actief zijn in het verenigingsleven, tijdens de Lintjesregen (formeel: de ‘Algemene Gelegenheid’) worden onderscheiden. Dat gebeurt kort vóór Koningsdag. De gedecoreerden zijn voorgedragen door de organisaties waarbij zij actief zijn (geweest).

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd:

Joop Mijsbergen

Een Koninklijke Onderscheiding voor Joop Mijnsbergen

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Joop Mijnsbergen.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Joop Mijsbergen geldt als een ambassadeur voor de beeldende kunst en ziet het als zijn missie om kunst naar een hoger plan te tillen. Vanaf 1959 tot heden is hij actief als kunstschilder en is één van de belangrijkste naoorlogse Bergse kunstenaars. Sinds 1979 geeft hij teken- en schilderlessen vanuit de door hem opgerichte Rietpen Akademie. In 1963 was hij de grondlegger van de Kunstkring en latere Stichting Etcetera, een galerie voor eigentijdse kunstenaars. Sinds 2002 is Joop Mijsbergen betrokken bij de Probusclub ‘De Heerlijkheid’.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De volgende personen zijn dit jaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Tilly Meijer-Tebbens

Een Koninklijke Onderscheiding voor Tilly Meijer

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld, maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Tilly Meijer.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Tilly Meijer· Tebbens is ongeveer 30 jaar actief als vrijwilligster binnen Lievevrouwparochie en Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk. Daar zij actief in tal van commissies, onder meer bij de organisatie van reizen naar Lourdes.

Peet Bakx

Een Koninklijke Onderscheiding voor Peet Bakx

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Peet Bakk.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Peet Bakx is het ‘creatieve brein’ achter diverse culturele stichtingen waaronder Wachtpost 13, re-inactmentgenootschap Merck toch hoe Sterck en Dialectgenootschap De Bergse Kamer. Ook aan de Vasenavend heeft hij het nodige muzikaal en creatief bijgedragen, onder meer met de Sloffetocht. Daarnaast is hij in Bergen op Zoom actief geweest als sociaaldemocratisch politicus voor de PvdA en later BSD.

Kees-Jan van Vliet

Een Koninklijke Onderscheiding voor Kees-Jan van Vliet

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Kees-Jan van Vliet.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Kees-Jan van Vliet heeft zijn sporen verdiend in het bestuur van Volleybalvereniging Sic Pugno. Zo heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het jaarlijkse Beach Volleybal op de Grote Markt. Daarnaast is hij één van de grondleggers geweest van het Oranjecomité in de jaren ’90.

Ton van der Sluijs

Een Koninklijke Onderscheiding voor Ton van der Sluijs

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Ton van der Sluijs.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Ton van der Sluijs is bestuurslid van de Bergse Actieve Senioren (BAS). Eerder was Ton voorzitter van winkeliersvereniging Het Vierkantje. Daar had hij tot 2001 een schoenmakerij. In de jaren ’80 en ’90 was hij ook voorzitter van de Ondernemersvereniging BOB-MGH (het huidige Sterck).

Wilfried Willemen

Een Koninklijke Onderscheiding voor Wilfried Willemen

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Wilfried Willemen.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Sinds 1987 is Wilfried Willemen betrokken bij Badmintonvereniging The Flying Shuttle’57, waar hij actief was in tal van commissies en werkgroepen. Als bestuurder heeft hij netwerken opgebouwd en zich sterk gemaakt voor een goede accommodatie in sporthal De Karmel. Onder zijn voorzitterschap is de vereniging twee seizoenen actief geweest op eredivisieniveau.

Sjaan van den Boom

Een Koninklijke Onderscheiding voor Sjaan van den Boom

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Sjaan van den Boom.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Sinds 1960 is de heer Sjaan van den Boom actief bij Tamboerkorps Odiles Rapid; vanaf 1980 ook bij de Oud Vossemeerse Muziekvereniging en Dweilorkest De Zeekrale. Tot 2011 was hij instructeur bij Harmonie Concordia. Daarnaast is hij sinds 2012 één dag per week als vrijwilliger actief bij het Markiezenhof.

Guido Elzakkers

Een Koninklijke Onderscheiding voor Guido Elzakkers

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Guido Elzakkers.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Sinds 1992 is Guido als actief bij Bouwclub De Krabbekweekers, waarvan hij sinds 1994 ook enige tijd bestuurslid was. Ook is hij sinds 1994 vrijwilliger bij de Stichting Decorbouw Groot Arsenaal. Sinds 2011 is hij ook als vrijwilliger werkzaam bij de ProefMei.

Lian Slokkers-Scheffelaar

Een Koninklijke Onderscheiding voor Lian Slokkers

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Lian Slokkers.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Sinds 1992 is zij secretaris van bouwclub De Krabbekweekers. Daarnaast is ze vrijwilliger bij Stichting Decorbouw Groot Arsenaal en verzorgt ze een schilderclub voor de bewoners van verzorgingshuis Het Nieuwe ABG.

Rob Buijs

Een Koninklijke Onderscheiding voor Rob Buijs

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Rob Buijs.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Sinds 1993 is hij lid van de Stichting Vastenavend, bij de commissie Financieel. In 2015 heeft hij daarvoor de Gouden Krab ontvangen. Daarnaast is hij actief bij de Vastenavendkrant, bij de ProefMei, en bij de Stichting Peuterspeelzalen Bergen op Zoom. In 2012 was hij initiatiefnemer van het Cultuur Historisch Podium.

Frans Suijkerbuijk

Een Koninklijke Onderscheiding voor Frans Suijkerbuijk

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Frans Suijkerbuijk.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Sinds 1977 is hij lid van de Stichting Vastenavend, bij de commissie Protocol. In 2011 heeft hij daarvoor de Gouden Krab ontvangen. Per 2008 is hij ook betrokken bij de ProefMei. In het verleden is hij onder meer bestuurslid geweest bij het COC, bij Jongerencentrum De Botte Hommel , bij Stichting Sociaal Cultureel Werk, de Werkgroep Beeldenroute BoZ 700 en bij de Programmaraad Theater Bergen op Zoom.

Eric Elich

Een Koninklijke Onderscheiding voor Eric Elich

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Eric Elich.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Sinds 1994 is Eric lid van de Stichting Vastenavend, bij de commissie Protocol. Daarvoor heeft hij in 2011 de Gouden Krab ontvangen. Vanaf 1996 heeft hij 2×11 jaar de rol van Nar vervuld, tot 2018. Eric Elich is een getalenteerd illustrator en ontwerper en heeft vele illustraties en ontwerpen gemaakt voor onder meer de Vastenavend en hij tekent politieke cartoons en rechtbankillustraties voor dagblad BN/DeStem. Eric is daarnaast actief bij de Maria Ommegang, bij de Vierschaar en bij de Stichting Vrienden van het Markiezenhof. Ook is hij grimeur voor onder meer de voorstellingen van de BOV en andere theaterproducties.

Paul Versijp

Een Koninklijke Onderscheiding voor Paul Versijp

Op vrijdagochtend 24 april 2020 werd bekend gemaakt wie er dit jaar vanwege Koningsdag een lintje krijgen. Ze worden in verband met de coronacrisis pas later dit jaar echt opgespeld maar de Bergse burgemeester Frank Petter feliciteert de gedecoreerden al wel. Hier zijn boodschap voor Paul Versijp.

Geplaatst door ZuidWest Update op Vrijdag 24 april 2020
Paul Versijp was van 1979 tot 2000 actief bij Bouwclub De Leutege Krabben. Sinds 2003 is hij lid van de Stichting Vastenavend, bij de commissie Optocht. Hij staat aan de basis van de ontwikkeling van het bouwmateriaal Paverpol, dat door Vastenavendbouwclubs gebruikt wordt als milieuvriendelijke vervanger van polyester (Paverpol staat voor: Paul Versijp Polyester). Sinds zijn kinderjaren is hij ook betrokken bij de Maria Ommegang en later bij de Stichting Decorbouw. Bij de bevrijdingsherdenkingen vervult Paul Versijp een bijzondere rol in de contacten met Canada, vanuit zijn functie bij de gemeente Bergen op Zoom.