Diana van den Kieboom over Samarbete-kwestie: ‘Gemeente wil rechtszaak niet afwachten’

BERGEN OP ZOOM – De Samarbete-kwestie blijft zich voortslepen vooralsnog en dan met name tussen twee partijen: de gemeente en zorgonderneemster Diana van den Kieboom-van Beest. Zij wil nog altijd het pand Samarbete kopen terwijl de gemeente al lang heeft aangekondigd het aan scoutingorganisatie Jeanne d'Arc van de hand te doen. Op 14 juni is er een rechtszaak maar Van den Kieboom is er niet gerust op.

In een notendop: Het college van B&W kreeg van de raad de opdracht om onroerend goed te verkopen dat niet per se behouden moest blijven voor de uitvoering van gemeentelijke taken. Belangrijkste reden voor die opdracht was dat de gemeentekas geld nodig heeft. Eén van de panden betreft dus Samarbete, waar de scouting al sinds jaar en dag in zit. Om hen financieel tegemoet te komen werd een betrekkelijk lage prijs vastgesteld maar er meldde zich nog een geïnteresseerde. Diana van den Kieboom zag in het pand, de locatie en de flinke lap grond eromheen de perfecte plek voor haar plannen, te weten een zorgbedrijf gericht op mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap van alle leeftijden.

14 juni uitspraak

Er ontstond een enorm getouwtrek over wie het pand nu wel of niet mocht en kon kopen, tegen welke prijs en tegen welke voorwaarden, met als voorlopig ‘hoogtepunt’ een door Van den Kieboom aangespannen rechtszaak tegen de gemeente. Zij is er van overtuigd dat de locatie haar niet wordt gegund en daarover moet de rechter op 14 juni wat haar betreft een uitspraak doen. Eerder deze week echter benaderde ze KijkopBergenopZoom.nl met de mededeling ervan overtuigd te zijn dat het college alles op alles zet om de verkoop aan de scouting nog vóór de 14e te laten doorgaan.

Reactie gemeente

Wij vroegen natuurlijk om een reactie hierop. Woordvoerder Erwin Stander laat weten dat wethouder Ad Coppens eerder in de commissievergadering al heeft aangegeven te streven naar afhandeling voor de zomervakantie en dat streven heeft hij nog steeds. Meer wil de gemeente er op dit moment niet over kwijt.